Waarom een gedragstherapeut


 

Als je een probleem hebt met het gedrag van je kat is dat voor beide partijen niet leuk. Voor jou niet omdat je zijn gedrag vervelend vind en niet snapt waarom hij dat doet terwijl je toch zoveel om je beest geeft. Voor je kat niet omdat het voor je kat een uiting is dat er iets aan de hand is. Dat kan zowel een medische oorzaak hebben als een gedragsmatige oorzaak.

Als een medische oorzaak uitgesloten is kan een gedragstherapeut je helpen om het gedragsprobleem om te buigen naar beter gedrag en dit in het vervolg te voorkomen.

Hoe eerder er iets aan het gedrag gedaan wordt des te sneller de problemen opgelost kunnen worden. Problemen die al jarenlang bestaan kunnen soms niet geheel meer opgelost worden, maar in ieder geval wel sterk verminderd worden door een goed en volledig advies.

Hoe kom je tot een consult

 • Je kunt doorverwezen worden door de dierenarts; ; de dierenarts heeft geen medische oorzaken gevonden en is van mening dat dit een gedragsprobleem is
 • Je kunt zelf rechtstreeks contact opnemen met mij omdat je een
  probleem met je kat hebt
 • Je hebt behoefte aan advies inzake een toekomstige verandering
  waarbij je een effect op je kat verwacht zoals b.v.
  - een komende gezinsuitbreiding
  - een komende verhuizing
 • Je wilt een nieuwe kat zetten bij een kat die al in huis is of je wilt een kat
  bij een ander huisdier plaatsen b.v. een hond
 • Natuurlijk kun je ook advies vragen als je voor de eerste keer een kat aanschaft en je wilt graag goed voorbereid zijn op zijn komst.


Heb je een ander soort vraag over kattengedrag of kun je advies gebruiken? Neem dan gerust contact met me op.